culinaire zaken .nl |
Gegratineerde scholfilets | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3 2 100 25 25 20 8 - - |
gram deciliter deciliter gram gram gram theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
scholfilet melk water kaas bloem boter (room-) sap (citroen-) meel (paneer-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Bestrooi de scholfilets met wat zout en peper en besprenkel ze met 3 eetlepels citroensap. Rol de filets op en zet ze vast met een cocktailprikkertje. Verhit de rest van het citroensap met het water en kook de scholfilets in deze vloeistof in 10 minuten net gaar. Beboter een ovenvaste schotel, haal de scholrolletjes met een schuimspaan uit de kookvloeistof en leg ze in de schaal. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en maak de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de visrolletjes in de schaal. Vermeng de rest van de geraspte kaas met wat paneermeel en strooi het mengsel over het gerecht. Plaats de schaal onder een voorverwarmde ovengrill en laat alles door en door warm worden en een bruin korstje krijgen. Serveer de gegratineerde scholfilets met aardappelsalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1773 KiloJoules 422 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 44 gram 1 gram |