culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde scholfilets
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3
2
100
25
25
20
8
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
scholfilet
melk ingrediënt info
water
kaas
bloem ingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
meel (paneer-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Bestrooi de scholfilets met wat zout en peper en besprenkel ze met 3 eetlepels citroensap. Rol de filets op en zet ze vast met een cocktailprikkertje. Verhit de rest van het citroensap met het water en kook de scholfilets in deze vloeistof in 10 minuten net gaar. Beboter een ovenvaste schotel, haal de scholrolletjes met een schuimspaan uit de kookvloeistof en leg ze in de schaal. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en maak de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de visrolletjes in de schaal. Vermeng de rest van de geraspte kaas met wat paneermeel en strooi het mengsel over het gerecht. Plaats de schaal onder een voorverwarmde ovengrill en laat alles door en door warm worden en een bruin korstje krijgen. Serveer de gegratineerde scholfilets met aardappelsalade.
Voedings-
waarde
Energie1773 KiloJoules
422 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
44 gram
1 gram