culinaire zaken .nl |
Gebakken forel met amandelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 30 4 1 0.50 - - |
gram gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
amandel (schaafsel) boter (room-) bloem forel peterselie citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Bestrooi de forellen met wat zout en peper en wentel ze door wat bloem. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de forellen in 10 minuten aan weerskanten mooi bruin en gaar. Haal de forellen uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Bak het amandelschaafsel in de bakboter op niet al te hoog vuur bruin en krokant. Bestrooi de gebakken forellen met de amandelen en garneer het gerecht met enkele toefjes peterselie en wat partjes citroen. Geef hierbij aardappelcroquetjes en een groene salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3397 KiloJoules 809 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 80 gram 2 gram |