culinaire zaken .nl |
Gazpacho uit Andalusie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2.50 15 12 8 4 3 2 2 2 1 1 - - |
deciliter deciliter stuks gram eetlepel sneetje stuks stuks stuks teentje stuks knol naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) sap (tomaten-) ijsblokje boter (room-) olie (olijf-) brood (wit) citroen ui paprika (groen) knoflook komkommer venkel (knol) peper zout | ||
Berei- ding |
Tomatensap, vleesbouillon, olijfolie en sap van de uitgeperste citroen door de ijsblokjes roeren en in een terrine doen. Knoflook schillen, platslaan en raspen. Uien en komkommer schillen, paprika en venkel schoonmaken, wassen en de groente in 1 centimeter grote blokjes snijden. Alles goed door elkaar mengen, 1.5 uur koud wegzetten, met zout en peper op smaak maken. Brood in dunne plakjes snijden, boter in de pan verwarmen, plakjes brood hierin bakken en voor het serveren op de soep leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1958 KiloJoules 466 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 9 gram 5 gram |