culinaire
zaken
.nl
Finse haring souffle
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
2
150
30
4
4
2
2
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
melk ingrediënt info
varkenslappen (mager)
boter (room-)
haring (zout)
meel (paneer-)
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de haringen in een schaal en schenk er de melk over. Laat alles 2.5 uur staan. Laat de haringen uitlekken en snij ze in kleine stukjes. Verhit de boter en fruit hierin de ui 4 minuten. Snij het varkensvlees in kleine blokjes en bak deze in het uimengsel gaar. Leg in een ovenvaste schaal laag om laag aardappelplakjes, stukjes haring, stukjes vlees en ui. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit plakjes aardappel bestaat. Bak het gerecht 35 minuten in een op 180 graden c voorverwarmde oven. Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper. Schenk het mengsel over het gerecht en bestrooi het geheel met wat paneermeel. Leg hier en daar een vlokje boter en bak het gerecht nog eens 35 minuten in de oven tot het ei gestold is en alle ingredienten gaar zijn. Serveer de haringsouffle met een frisse groene salade.
Voedings-
waarde
Energie2611 KiloJoules
622 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
39 gram
9 gram