culinaire zaken .nl |
Finse haring souffle | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 2 150 30 4 4 2 2 - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
aardappel melk melk varkenslappen (mager) boter (room-) haring (zout) meel (paneer-) ui ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de haringen in een schaal en schenk er de melk over. Laat alles 2.5 uur staan. Laat de haringen uitlekken en snij ze in kleine stukjes. Verhit de boter en fruit hierin de ui 4 minuten. Snij het varkensvlees in kleine blokjes en bak deze in het uimengsel gaar. Leg in een ovenvaste schaal laag om laag aardappelplakjes, stukjes haring, stukjes vlees en ui. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit plakjes aardappel bestaat. Bak het gerecht 35 minuten in een op 180 graden c voorverwarmde oven. Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper. Schenk het mengsel over het gerecht en bestrooi het geheel met wat paneermeel. Leg hier en daar een vlokje boter en bak het gerecht nog eens 35 minuten in de oven tot het ei gestold is en alle ingredienten gaar zijn. Serveer de haringsouffle met een frisse groene salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2611 KiloJoules 622 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 39 gram 9 gram |