culinaire zaken .nl |
Filetlapjes met ananas en gember | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 30 4 2 2 1 1 1 |
gram deciliter gram schijf eetlepel eetlepel theelepel teentje stuks |
varkenslappen (mager) saus (soja-) boter (bak-) ananas (schijven) gember (wortel,vers) olie (arachide-) koriander (poeder) knoflook prei | ||
Berei- ding |
De 4 filetlapjes inwrijven met zout, peper en gemalen koriander en goudbruin en gaar bakken in de olie en vervolgens warm houden. In het bakvet de ananas om en om bakken en op de filets leggen. Bij het bakvet de sojasaus, 1 deciliter ananasvocht, de gember, de knoflook uit de pers en de in ringen gesneden prei roeren en kort koken. Eventueel binden met een papje van 2 eetlepels maizena. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 768 KiloJoules 183 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 1 gram |