culinaire zaken .nl |
Filet van roodbaars met groenekruidensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:08 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
40 2 7 6 0.50 - - |
gram centiliter eetlepel stuks zakje naar smaak naar smaak |
boter (room-) wijn (wit) room roodbaarsfilet waterkers zout peper | ||
Berei- ding |
Beboter een schaal. Schenk de wijn erin. Laat dit in 35 seconde tot de helft inkoken op 600 Watt. Leg de visfilets in de schaal en laat ze in 3.5 minuut gaar worden op 400 Watt. Snij van de waterkers de steeltjes af, was de blaadjes, snij ze klein en kneed de rest van de boter erdoor. Neem de visfilets uit het kookvocht en houd ze warm. Doe de room bij het kookvocht en laat deze in 3 minuten inkoken op 600 Watt. Roer de waterkersboter erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe aan de saus, verdeel ze over warme borden en leg de visfilets erop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1378 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 0 gram |