culinaire
zaken
.nl
Filet de boeuf farci
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1.50
1
20
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderhaas
fond (kalfs-)
madeira
boter (room-)
kruiden (tuin-,vers)
mosterd (grof)
ui (sjalot) ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De ossehaas in de lengte open snijden. Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd. Het vlees met het kruidenmengsel vullen, daarna opbinden en bestrooien met vers gemalen peper.
De Madeira met de kalfsfond 5 minuten door laten koken en de saus vervolgens monteren met de boter en op smaak brengen met zout en peper.
Berei-
ding
De olie verhitten in de braadslee en het vlees hierin rondom dicht schroeien en verder in een op 250 graden voorverwarmde oven 5 minuten laten braden. Het vlees in plakken snijden en samen met de saus over 4 borden verdelen.
Voedings-
waarde
Energie1316 KiloJoules
313 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
41 gram
1 gram