culinaire zaken .nl |
Filet de boeuf farci | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1.50 1 20 2 1 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
runderhaas fond (kalfs-) madeira boter (room-) kruiden (tuin-,vers) mosterd (grof) ui (sjalot) olie zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De ossehaas in de lengte open snijden. Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd. Het vlees met het kruidenmengsel vullen, daarna opbinden en bestrooien met vers gemalen peper. De Madeira met de kalfsfond 5 minuten door laten koken en de saus vervolgens monteren met de boter en op smaak brengen met zout en peper. | |||
Berei- ding |
De olie verhitten in de braadslee en het vlees hierin rondom dicht schroeien en verder in een op 250 graden voorverwarmde oven 5 minuten laten braden. Het vlees in plakken snijden en samen met de saus over 4 borden verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1316 KiloJoules 313 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 41 gram 1 gram |