culinaire zaken .nl |
Entrecotes met champignonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 50 4 2 1 - - |
gram deciliter gram stuks eetlepel bekertje naar smaak naar smaak |
champignon bouillon (runder-) boter (room-) runderentrecote bloem creme fraiche zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de champignons in plakjes en bak ze in 25 gram boter 3 minuten op een hoog vuur. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut pruttelen. Roer de bouillon (evt. van tablet) erdoor, laat de saus roerend aan de kook komen en dik worden. Voeg de creme fraiche toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Laat de rest van de boter in een koekepan op een hoog vuur lichtbruin worden en schroei de entrecotes snel aan beide kanten dicht. Draai het vuur iets lager en laat de entrecotes gaar worden naar keuze: (rood: 1.5-2 min; rose: 2-3 min; doorbakken: 3-4 minuten aan elke kant). Bestrooi het vlees met zout en peper. Breng de saus op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1302 KiloJoules 310 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 38 gram 2 gram |