culinaire zaken .nl |
Entrecotes (gemarineerd) in rode wijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 40 30 4 1 1 - - |
deciliter gram gram stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
wijn (rood) boter (room-) bloem runderentrecote kruiden (rundvlees-) knoflook zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Meng de wijn met de kruidenmix en het uitgeperste teentje knoflook. Leg de entrecotes in deze marinade en laat ze een dagje marineren. Dep het vlees droog. Laat de boter in een koekepan op een hoog vuur lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de entrecotes snel aan beide kanten dicht in de hete boter. Roer de bloem en de marinade erdoor en breng de saus al roerend aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat de entrecotes naar keuze gaar worden: * rood: 2x 1.5 a 1 minuut * rose: 2x 2 a 3 minuten * doorgebakken: 2x 3 a 4 minuten Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg eventueel een scheutje (koffie)room toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1361 KiloJoules 324 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 36 gram 0 gram |