culinaire
zaken
.nl
Entrecotes (gemarineerd) in rode wijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
40
30
4
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
runderentrecote
kruiden (rundvlees-)
knoflook ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Meng de wijn met de kruidenmix en het uitgeperste teentje knoflook. Leg de entrecotes in deze marinade en laat ze een dagje marineren. Dep het vlees droog. Laat de boter in een koekepan op een hoog vuur lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de entrecotes snel aan beide kanten dicht in de hete boter. Roer de bloem en de marinade erdoor en breng de saus al roerend aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat de entrecotes naar keuze gaar worden: * rood: 2x 1.5 a 1 minuut * rose: 2x 2 a 3 minuten * doorgebakken: 2x 3 a 4 minuten Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg eventueel een scheutje (koffie)room toe.
Voedings-
waarde
Energie1361 KiloJoules
324 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
36 gram
0 gram