culinaire
zaken
.nl
Eenpansgerecht met linzen
(Sebzeli Merci Imek)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
250
200
150
50
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
linzen (bruin)
rundvlees
tomaat ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
wortel
prei
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Week de linzen de avond tevoren in ruim koud water. Snij het vlees in stukken. Kook de linzen 18 minuten in ruim water met wat zout. Pel intussen de uien en snipper ze fijn. Was de tomaten en dompel ze even in kokend water. Trek de velletjes van de tomaten en snij ze klein. Verhit de boter en bak hierin het vlees met de ui. Voeg dan de tomaat toe en laat alles nog 12 minuten zachtjes smoren. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukjes. Maak de worteltjes schoon, halveer dikke exemplaren in de lengte en snij ze daarna in plakjes. Snij de prei in de lengte door en was ze grondig onder koud stromend water. Gebruik alleen het wit en snij dat in ringen. Voeg alle groenten aan het vlees toe, giet er 3 deciliter water bij en breng alles op smaak met wat zout, peper en de paprikapoeder. Laat het gerecht nog 35 minuten zachtjes koken. Strooi er vlak voor het serveren wat peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie2147 KiloJoules
511 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
31 gram
23 gram