culinaire zaken .nl |
Eenpansgerecht met linzen (Sebzeli Merci Imek) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 250 200 150 50 2 2 2 1 1 - - |
gram gram gram gram gram stuks theelepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
linzen (bruin) rundvlees tomaat aardappel boter (room-) ui paprika (poeder) peterselie wortel prei peper zout | ||
Berei- ding |
Week de linzen de avond tevoren in ruim koud water. Snij het vlees in stukken. Kook de linzen 18 minuten in ruim water met wat zout. Pel intussen de uien en snipper ze fijn. Was de tomaten en dompel ze even in kokend water. Trek de velletjes van de tomaten en snij ze klein. Verhit de boter en bak hierin het vlees met de ui. Voeg dan de tomaat toe en laat alles nog 12 minuten zachtjes smoren. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukjes. Maak de worteltjes schoon, halveer dikke exemplaren in de lengte en snij ze daarna in plakjes. Snij de prei in de lengte door en was ze grondig onder koud stromend water. Gebruik alleen het wit en snij dat in ringen. Voeg alle groenten aan het vlees toe, giet er 3 deciliter water bij en breng alles op smaak met wat zout, peper en de paprikapoeder. Laat het gerecht nog 35 minuten zachtjes koken. Strooi er vlak voor het serveren wat peterselie over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2147 KiloJoules 511 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 31 gram 23 gram |