| culinaire zaken .nl |
Eend met limoenen | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | Oven | Wild / Gevogelte | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 2 2 2 1 1 - - |
stuks eetlepel stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
eendefilet olie (olijf-) ![]() limoen ![]() honing mosterd zout peper (wit) ![]() | ||
| Berei- ding |
Wrijf de eendeborsten in met zout en peper. Bak ze in 6 minuten rondom bruin. Schil de limoenen en snij ze in schijfjes. Meng de honing met de mosterd. Leg de stukken eend in een ovenvaste schaal, giet er het honing/mosterdmengsel overheen en leg er de limoenschijfjes op. Zet het gerecht daarna 7 minuten in de oven op 190. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3290 KiloJoules 783 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 19 gram 2 gram |