culinaire zaken .nl |
Courgette schoteltjes met vis | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 5 2 2 1 |
gram theelepel eetlepel stuks teentje stuks |
kabeljauw (diepvries-) chilipoeder olie courgette (groen) knoflook ui | ||
Berei- ding |
Snij de courgettes doormidden en snij het vruchtvlees tot een halve centimeter van de rand eruit. Kook de courgettes in circa tien minuten tot deze net niet slap beginnen te worden. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie en voeg het in blokjes gesneden vruchtvlees toe. Bak de eveneens in blokjes gesneden kabeljauw mee. Voeg hier de chilipoeder aan toe. Maak het gerecht af met zout en peper. Haal vervolgens de courgettes uit het kookwater en laat ze goed uitlekken. Doe de courgette in een diep schoteltje en leg hier het vismengsel bovenop. Warm serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1017 KiloJoules 242 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 19 gram 3 gram |