culinaire zaken .nl |
Chili con carne 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Goedkoop | Makkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 400 25 4 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram plakje theelepel stuks stuks teentje theelepel naar smaak naar smaak |
boon (bruin,blik) gehakt (runder-) tomaat reuzel bacon chilipoeder ui paprika (rood) knoflook saus (worcestershire-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Bak de in blokjes gesneden bacon met de knoflook, ui en paprika in de reuzel tot deze knapperig is. Roer dan het gehakt erdoor en bak nog eens 5 minuten Doe de tomaten, bonen, chilipoeder, worchestershiresaus, zout en peper erbij en vermeng dit alles goed. Deksel op de pan en 50 minuten sudderen: af en toe roeren. Serveer met: grove sneden stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2594 KiloJoules 618 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 30 gram 3 gram |