culinaire zaken .nl |
Chili con carne 2 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:15 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 800 4 2 2 2 2 1.50 1 1 - |
kilogram gram deciliter teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
runderlap (mager) boon (bruin,blik) saus (peper-,rood) knoflook ui olie peper (rood,gedroogd) suiker (bruin) peper (rood) peterselie (vers) zout | ||
Voor- berei- ding |
Snij de ui in ringen. Snij de verse peper in kleine ringetjes. Snij het rundvlees in kleine blokjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uiringen, de uitgeperste knoflook en de ringen gesneden rode peper ongeveer 3 minuten. Voeg de verkruimelde gedroogde rode peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak deze rondom mooi bruin. Voeg de rode pepersaus, de bruine suiker en zout toe. Breng dit aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Voeg de bruine bonen toe en laat deze in de vleessaus goed heet worden. Garneer het gerecht met de fijngehakte peterselie. Lekker hierbij: tortillas en een salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4004 KiloJoules 953 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 58 gram 4 gram |