culinaire
zaken
.nl
Chili con carne 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
800
4
2
2
2
2
1.50
1
1
-
kilogram
gram
deciliter
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
runderlap (mager)
boon (bruin,blik)
saus (peper-,rood)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
suiker (bruin)
peper (rood) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snij de ui in ringen. Snij de verse peper in kleine ringetjes. Snij het rundvlees in kleine blokjes.
Berei-
ding
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uiringen, de uitgeperste knoflook en de ringen gesneden rode peper ongeveer 3 minuten. Voeg de verkruimelde gedroogde rode peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak deze rondom mooi bruin. Voeg de rode pepersaus, de bruine suiker en zout toe. Breng dit aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Voeg de bruine bonen toe en laat deze in de vleessaus goed heet worden. Garneer het gerecht met de fijngehakte peterselie. Lekker hierbij: tortillas en een salade.
Voedings-
waarde
Energie4004 KiloJoules
953 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
58 gram
4 gram