culinaire zaken .nl |
Chateaubriand Stroganoff (Een snelle variant op een traditioneel gerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 70 60 4 3 2 2 0.50 0.50 |
deciliter gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel |
wijn (rood) puree (tomaten-) boter (room-) runderbaklap room (slag-) Wodka ui bouillon (vlees-,tablet) peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Pel de uien en snipper ze fijn. Laat in een koekepan 20 gram boter smelten. Bak de ui glazig. Roer de wodka en de tomatenpuree erdoor. Voeg de cayennepeper, rode wijn, 1 deciliter water en het bouillontablet toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus niet meer koken. Voeg de slagroom toe en laat de saus op een zacht vuur licht binden. Verhit intussen in een andere koekepan de rest van de boter. Bak op een hoog vuur de bieflapjes 5 minuten aan beide kanten bruin. Snij het vlees in plakjes, leg ze op een voorverwarmde schaal en giet de saus erover. Wijntip: Cotes du Rousillon A.C. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1583 KiloJoules 377 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 36 gram 2 gram |