culinaire
zaken
.nl
Chateaubriand Stroganoff
(Een snelle variant op een traditioneel gerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
70
60
4
3
2
2
0.50
0.50
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
wijn (rood)
puree (tomaten-)ingrediënt info
boter (room-)
runderbaklap
room (slag-)
Wodka
ui ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Pel de uien en snipper ze fijn. Laat in een koekepan 20 gram boter smelten. Bak de ui glazig. Roer de wodka en de tomatenpuree erdoor. Voeg de cayennepeper, rode wijn, 1 deciliter water en het bouillontablet toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus niet meer koken. Voeg de slagroom toe en laat de saus op een zacht vuur licht binden. Verhit intussen in een andere koekepan de rest van de boter. Bak op een hoog vuur de bieflapjes 5 minuten aan beide kanten bruin. Snij het vlees in plakjes, leg ze op een voorverwarmde schaal en giet de saus erover.

Wijntip: Cotes du Rousillon A.C.
Voedings-
waarde
Energie1583 KiloJoules
377 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
36 gram
2 gram