culinaire zaken .nl |
Chilibonen met shoarmareepjes en bleekselderij | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 400 5 3 2 - - |
gram gram stengel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
boon (Chili-,blik) shoarmavlees selderij (bleek-) tomaat (vlees-) olie zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes in 3 minuten lichtbruin. Bak de selderij even mee en voeg de bonen met de saus toe. Laat het gerecht, afgedekt, zachtjes in 8 minuten door en door heet en gaar worden. Maak intussen de tomaten schoon en snij ze in partjes. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep de partjes tomaat erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1799 KiloJoules 428 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 38 gram 67 gram |