culinaire
zaken
.nl
Boeren-varkenskotelet
(Cotelette paysanne)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
100
100
75
15
4
2
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
wortel
champignon ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
doperwt (diepvries)
spek (rook-,mager)
bloem ingrediënt info
varkenskarbonade (rib-)
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bak 4 door de bloem gehaalde varkenskoteletten ("karbonade" zegt men hier) van 150 gram per stuk aan beide zijden bruin en "amper gaar" (hoogstens 15 minuten) in uitgebruiste boter. Haal uit en leg op goed hete (serveer)schaal. Bruineer in de resterende bakboter lintjes van mager rookspek, tesaam met lintjes ui. Schud vervolgens door: diepvries doperwten (ontdooid), blokjes "amper gare" wortel, kwarten van kleine champignons en enige "draaien" uit de pepermolen. Maak het mengsel "sissend" heet. Spreid de inhoud van de braad- of koekepan over de wachtende koteletten. Rijkelijk overstrooien met gehakte verse peterselie en "gloeiend heet" naar uw verheugde eters.

Serveertip: "Beste Bakaardappel"
Voedings-
waarde
Energie2461 KiloJoules
586 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
39 gram
3 gram