culinaire zaken .nl |
Boeren-varkenskotelet (Cotelette paysanne) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 100 100 75 15 4 2 - |
gram gram gram gram gram gram gram stuks eetlepel naar smaak |
wortel champignon boter (room-) ui doperwt (diepvries) spek (rook-,mager) bloem varkenskarbonade (rib-) peterselie (vers) peper | ||
Berei- ding |
Bak 4 door de bloem gehaalde varkenskoteletten ("karbonade" zegt men hier) van 150 gram per stuk aan beide zijden bruin en "amper gaar" (hoogstens 15 minuten) in uitgebruiste boter. Haal uit en leg op goed hete (serveer)schaal. Bruineer in de resterende bakboter lintjes van mager rookspek, tesaam met lintjes ui. Schud vervolgens door: diepvries doperwten (ontdooid), blokjes "amper gare" wortel, kwarten van kleine champignons en enige "draaien" uit de pepermolen. Maak het mengsel "sissend" heet. Spreid de inhoud van de braad- of koekepan over de wachtende koteletten. Rijkelijk overstrooien met gehakte verse peterselie en "gloeiend heet" naar uw verheugde eters. Serveertip: "Beste Bakaardappel" | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2461 KiloJoules 586 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 39 gram 3 gram |