culinaire
zaken
.nl
Blote billetjes in het gras
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
400
400
5
1
-
-
-
kilogram
gram
gram
centiliter
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
boon (snij-,vers)
boon (wit,droog)
melk ingrediënt info
boter (room-)
peper ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de aardappelen en was ze. Snij de snijbonen.
Berei-
ding
De aardappelen gaarkoken in een bodempje water en wat zout met de gesneden snijbonen er bovenop. Het kookvocht afgieten, de witte bonen erbij doen en alles samen tot stamppot stampen met boter en een beetje melk. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Voedings-
waarde
Energie2553 KiloJoules
608 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
110 gram
29 gram
27 gram