culinaire zaken .nl |
Blote billetjes in het gras | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Vegetarisch | Stamppot | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 400 400 5 1 - - - |
kilogram gram gram centiliter gram naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel ![]() boon (snij-,vers) boon (wit,droog) melk ![]() boter (room-) peper ![]() zout nootmuskaat ![]() | ||
Voor- berei- ding |
Schil de aardappelen en was ze. Snij de snijbonen. | |||
Berei- ding |
De aardappelen gaarkoken in een bodempje water en wat zout met de gesneden snijbonen er bovenop. Het kookvocht afgieten, de witte bonen erbij doen en alles samen tot stamppot stampen met boter en een beetje melk. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2553 KiloJoules 608 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 110 gram 29 gram 27 gram |