culinaire
zaken
.nl
Bleekselderij met kippenlevertjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
125
100
1
8
5
-
-
gram
gram
gram
deciliter
stengel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kippenleveringrediënt info
champignon ingrediënt info
spekblokjes (mager)
room (slag-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
sherry (droog)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De draden van de bleekselderij trekken, de stengels en het blad wassen, de stengels in stukken van circa 5 centimeter snijden en het blad klein snijden.
De spekblokjes in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud doen en afgedekt met wit keukenpapier in circa 5 minuten op 100% knapperig laten bakken. De bleekselderij erdoor roeren en (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% beetgaar laten worden.
Intussen de kippenlevertjes schoon maken en in stukken snijden en de champignons met een vochtig doekje of borsteltje schoon maken en in plakjes snijden. De levertjes en champignons door de bleekselderij scheppen en (afgedekt) in 5-7 minuten op 70% net gaar laten worden. Tussendoor eenmaal omscheppen.
De sherry en de room toevoegen en alles (onafgedekt) circa 5 minuten op 50% verwarmen tot de saus iets is ingedikt. Op smaak brengen met zout en peper, bestrooien met klein gesneden selderijblaadjes en direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie2359 KiloJoules
562 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
41 gram
31 gram