culinaire zaken .nl |
Bleekselderij met kippenlevertjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 125 100 1 8 5 - - |
gram gram gram deciliter stengel eetlepel naar smaak naar smaak |
kippenlever champignon spekblokjes (mager) room (slag-) selderij (bleek-) sherry (droog) peper zout | ||
Berei- ding |
De draden van de bleekselderij trekken, de stengels en het blad wassen, de stengels in stukken van circa 5 centimeter snijden en het blad klein snijden. De spekblokjes in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud doen en afgedekt met wit keukenpapier in circa 5 minuten op 100% knapperig laten bakken. De bleekselderij erdoor roeren en (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% beetgaar laten worden. Intussen de kippenlevertjes schoon maken en in stukken snijden en de champignons met een vochtig doekje of borsteltje schoon maken en in plakjes snijden. De levertjes en champignons door de bleekselderij scheppen en (afgedekt) in 5-7 minuten op 70% net gaar laten worden. Tussendoor eenmaal omscheppen. De sherry en de room toevoegen en alles (onafgedekt) circa 5 minuten op 50% verwarmen tot de saus iets is ingedikt. Op smaak brengen met zout en peper, bestrooien met klein gesneden selderijblaadjes en direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2359 KiloJoules 562 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 41 gram 31 gram |