culinaire zaken .nl |
Biefstukjes met rode wijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 75 4 2 - - - |
deciliter gram stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
wijn (rood) boter (room-) runderbiefstuk bouillon (poeder) peper (wit) zout tijm | ||
Berei- ding |
Verhit 25 gram boter in een koekepan. Bak de bieftsukjes in 4 minuten bruin (van binnen rose). Bestrooi ze met zout en peper. Schep ze op een warme schaal en houd ze warm. Roer de wijn door het bakvet en breng dze aan de kook. Roer de aanbaksels los en laat de wijn tot circa de helft inkoken. Roer de bouillonpoeder en tijm erdoor. Snij de rest van de boter in klontjes en klop deze een voor een door de wijn tot een mooi gebonden saus ontstaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1475 KiloJoules 351 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 36 gram 0 gram |