culinaire zaken .nl |
Biefstuk met ham (Biefstuk uit Brazilie) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Brazilie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 40 4 4 4 2 |
deciliter gram stuks stuks plakje teentje |
wijn (wit,droog) boter (room-) runderbaklap laurier (blad) ham (rauw) knoflook | ||
Berei- ding |
Wrijf de biefstukjes in met versgemalen peper. Verhit de boter in een koekepan. Bak de biefstukjes in 2 minuten tot 3 minuten aan een kant bruin. Keer de biefstukjes. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Leg op elk biefstukje een plak ham en een laurierblaadje. Bak de biefstukjes in 2 minuten bruin en van binnen rose. Leg de biefstukjes op een schaal. Strooi er zout over. Roer de wijn door het bakvet en laat de jus even inkoken. Schenk de jus over de biefstukjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1093 KiloJoules 260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 34 gram 0 gram |