culinaire
zaken
.nl
Bieflapjes met ui en rozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
50
25
3
2
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
sneetje
stuks
naar smaak
naar smaak
runderbaklap
wijn (rood)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
ontbijtkoek
bouillon (vlees-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan. Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin. Schep ze op een bord.
Berei-
ding
Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en 1.5 deciliter water toe. Breng dit aan de kook. Snij de ontbijtkoek in blokjes. Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor. Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Voedings-
waarde
Energie1021 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
25 gram
2 gram