culinaire zaken .nl |
Bieflapjes met ui en rozijnen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 50 25 3 2 1 0.50 - - |
gram deciliter gram gram stuks theelepel sneetje stuks naar smaak naar smaak |
runderbaklap wijn (rood) rozijn boter (room-) ui kruiden (Provencaals) ontbijtkoek bouillon (vlees-,tablet) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan. Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin. Schep ze op een bord. | |||
Berei- ding |
Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en 1.5 deciliter water toe. Breng dit aan de kook. Snij de ontbijtkoek in blokjes. Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor. Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1021 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 25 gram 2 gram |