culinaire zaken .nl |
Bami Goreng 3 (Gebakken bami) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Goedkoop | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 1 4 2 1 1 0.50 0.50 - - |
gram gram deciliter teentje eetlepel stuks stuks stuks bosje naar smaak naar smaak |
bami varkensfricandeau olie knoflook ketjap (manis) ui prei kool (spits-) selderij (blad-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking Giet de bami af en roer er een scheutje olie door om plakken te voorkomen. Laat dit afkoelen. Snij het varkensvlees in kleine blokjes. Snij de prei en de spitskool in reepjes. Hak de selderij fijn. Snipper de ui. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de uitgeperste knoflook. Voeg het varkensvlees en de prei toe. Als dit gaar is de afgekoelde bami toevoegen en opbakken. Tenslotte de spitskool en de ketjap toevoegen en dit geheel doorwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi voor het opdienen de gehakte selderij over de bami. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3261 KiloJoules 776 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 118 gram 35 gram 5 gram |