culinaire zaken .nl |
Babi Tjao (Stoofpot van varkensvlees met groenten) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 250 100 5 4 3 1 1 - |
deciliter gram gram eetlepel teentje eetlepel theelepel stuks naar smaak |
bouillon varkensvlees peultjes olie knoflook ui djahe prei zout | ||
Voor- berei- ding |
Snij het vlees in kleine stukjes. Wrijf het in met zout de de gestampte djahe. Stamp de uien fijn. Snij de prei en de peultjes klein. | |||
Berei- ding |
Braadt het vlees met de uien in de hete olie. Voeg de prei en de peultjes toe. Doe er vervolgens de bouillon bij en laat dit samen stoven, totdat de groenten en het vlees gaar zijn. Serveren met rijst of mie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1420 KiloJoules 338 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 13 gram 2 gram |