culinaire
zaken
.nl
Babi ananas
(Varkensvlees met ananas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2
2
2
2
2
1
1
1
1
gram
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
varkenshaas
ananas (schijven) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
sherry
ui ingrediënt info
sambal manis
kurkuma (poeder)
laos (poeder)
Berei-
ding
Snij het vlees in dobbelstenen. Maak de ui schoon en snipper hem grof. Fruit de ui en knoflook in hete olie even aan en voeg het vlees toe. Laat dit rondom bruin worden. Doe dan de sambal, de laos, de kurkuma, de ketjap en de sherry in de pan en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat het vlees gaar worden. Snij de schijven ananas klein en roer de stukjes op het laatst door de saus. Laat goed doorwarmen en serveer direkt.
Voedings-
waarde
Energie591 KiloJoules
141 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
22 gram
1 gram