culinaire zaken .nl |
Babi ananas (Varkensvlees met ananas) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 2 2 2 2 1 1 1 1 |
gram stuks eetlepel teentje eetlepel eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel |
varkenshaas ananas (schijven) puree (tomaten-) knoflook ketjap (manis) sherry ui sambal manis kurkuma (poeder) laos (poeder) | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dobbelstenen. Maak de ui schoon en snipper hem grof. Fruit de ui en knoflook in hete olie even aan en voeg het vlees toe. Laat dit rondom bruin worden. Doe dan de sambal, de laos, de kurkuma, de ketjap en de sherry in de pan en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat het vlees gaar worden. Snij de schijven ananas klein en roer de stukjes op het laatst door de saus. Laat goed doorwarmen en serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 591 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 22 gram 1 gram |