culinaire zaken .nl |
Andijviestamppot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Stamppot | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 1 40 20 2 - |
kilogram gram deciliter gram gram stuks naar smaak |
aardappel ![]() andijvie ![]() melk ![]() boter (room-) margarine ui ![]() peper ![]() | ||
Berei- ding |
Was de andijvie en snij de andijvie dun. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water in 15 tot 18 minuten flink gaar. Snipper de uien zeer fijn. Fruit de uien in wat boter. Giet de aardappelen af en stamp direct de dungesneden andijvie erdoorheen met een kluitje boter en vers gemalen peper. Maak de stamppot smeuig met de melk. Laat de stamppot ongeveer 10 minuten staan om de andijvie de kans te geven zijn vocht af te staan. Voeg de gefruite uien toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1504 KiloJoules 358 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 8 gram 13 gram |