culinaire zaken .nl |
Aardappelpannetje met sperziebonen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 100 75 3 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel takje naar smaak naar smaak |
aardappel tomaat boon (sperzie-,diepvries) bacon olie tijm zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Kook de aardappels | |||
Berei- ding |
Snij de (afgekoelde) aardappelen in plakjes. Snij de bacon in reepjes. Was de tomaten, snij ze doormidden, verwijder de pitjes en de pulp en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Verhit de olie en bak de aardappelschijfjes goudbruin, samen met de reepjes bacon. Voeg de (ontdooide) sperziebonen en de stukjes tomaat toe, laat 5 minuten garen en kruid met peper en zout. Trek de blaadjes van de tijm (of marjolein) en bestrooi het stoofpannetje ermee. Serveer met een salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3694 KiloJoules 880 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 27 gram 13 gram |