culinaire
zaken
.nl
Aardappelpannetje met sperziebonen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
100
75
3
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
takje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
boon (sperzie-,diepvries)
bacon
olie ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de aardappels
Berei-
ding
Snij de (afgekoelde) aardappelen in plakjes. Snij de bacon in reepjes. Was de tomaten, snij ze doormidden, verwijder de pitjes en de pulp en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Verhit de olie en bak de aardappelschijfjes goudbruin, samen met de reepjes bacon.
Voeg de (ontdooide) sperziebonen en de stukjes tomaat toe, laat 5 minuten garen en kruid met peper en zout.
Trek de blaadjes van de tijm (of marjolein) en bestrooi het stoofpannetje ermee.
Serveer met een salade.
Voedings-
waarde
Energie3694 KiloJoules
880 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
27 gram
13 gram