culinaire zaken .nl |
Roergebakken postelein | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Groente | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 30 30 10 2 1 1 1 |
gram gram gram gram stuks stuks eetlepel teentje |
postelein boter (bak-) noot (cashew-,ongezouten) spek (ontbijt-,mager) gember (geconfijt) ui (sjalot) olie (zonnebloem-) knoflook | ||
Berei- ding |
Pel het sjalotje. Hak het sjalotje, de gember en het teentje knoflook fijn. Knip of snij de plakjes ontbijtspek in smalle reepjes. Snij eventueel de worteltjes van de postelein (dit gaat alleen als de postelein in bosjes wordt verkocht.) Was de postelein en sla de groente droog in de slacentrifuge. Verhit de boter met de olie in een ruime braadpan of wok. Bak hierin als het schuim begint weg te trekken de fijngehakte sjalot met de gember, de knoflook en het spek lichtbruin. Voeg de postelein toe en bak alles al roerend op een hoog vuur in circa 5 minuten gaar. Strooi de cashewnoten erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2371 KiloJoules 565 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 112 gram 8 gram 12 gram |