| culinaire zaken .nl |
Sambal goreng boontjes 2 | |||
| Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
| Indelingen | Goedkoop Groente | Snel Vegetarisch | Pittig | |
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 4 2 2 2 1 1 1 0.50 |
gram theelepel teentje stuks theelepel stuks zakje stuks theelepel |
boon (sperzie-,vers) laos (poeder) knoflook ![]() tomaat ![]() sambal oelek ui ![]() santen ![]() laurier (blad) sereh (poeder) | ||
| Voor- berei- ding |
Ontvel de tomaten en snij deze in stukjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze. | |||
| Berei- ding |
Snij de ui fijn en fruit deze met de fijngesneden knoflook in wat olie. Voeg de loas, sambal en serehpoeder toe. Voeg 2 deciliter water, het laurierblad, zout, 1 theelepel suiker, santen, tomatenstukjes en sperziebonen toe. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. De boontjes moeten knapperig blijven. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 612 KiloJoules 146 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 5 gram 2 gram |