culinaire
zaken
.nl
Sambal goreng boontjes 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
2
2
2
1
1
1
0.50
gram
theelepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
zakje
stuks
theelepel
boon (sperzie-,vers)
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
santen ingrediënt info
laurier (blad)
sereh (poeder)
Voor-
berei-
ding
Ontvel de tomaten en snij deze in stukjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze.
Berei-
ding
Snij de ui fijn en fruit deze met de fijngesneden knoflook in wat olie. Voeg de loas, sambal en serehpoeder toe. Voeg 2 deciliter water, het laurierblad, zout, 1 theelepel suiker, santen, tomatenstukjes en sperziebonen toe. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. De boontjes moeten knapperig blijven.
Voedings-
waarde
Energie612 KiloJoules
146 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
5 gram
2 gram