culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Asperges
(in plaats van boter en eieren: ham, botersaus, petersel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
6
kilogram
stuks
asperge (wit) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Breek de harde uiteienden van de asperges, schrap het bovenste gedeelte waar de kop zit en schil de rest van de asperges dun af. Was de asperges.
Berei-
ding
Kook de asperges in ruim water met wat zout in 25 minuten gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de koppen naar een kant op een voorverwarmde schaal. Geef er gewelde boter, hard gekookte eieren, zout en nootmuskaat bij.
Voedings-
waarde
Energie956 KiloJoules
228 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
19 gram
8 gram