culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Asperges (in plaats van boter en eieren: ham, botersaus, petersel) | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk Groente | Makkelijk Slank | Basisrecept | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 6 |
kilogram stuks |
asperge (wit) ei (kip) | ||
Voor- berei- ding |
Breek de harde uiteienden van de asperges, schrap het bovenste gedeelte waar de kop zit en schil de rest van de asperges dun af. Was de asperges. | |||
Berei- ding |
Kook de asperges in ruim water met wat zout in 25 minuten gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de koppen naar een kant op een voorverwarmde schaal. Geef er gewelde boter, hard gekookte eieren, zout en nootmuskaat bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 956 KiloJoules 228 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 19 gram 8 gram |