culinaire
zaken
.nl
Krieltjes gevuld met forelmousse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
25
2
2
5
2
2
-
-
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
forelfilet (gerookt)
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
dille (vers)
kaviaar
sap (citroen-)
mierikswortel (rasp)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Krieltjes in 7 minuten beetgaar koken. Afgieten. Van onderkant dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Met smal lepeltje bovenkant uithollen.
Forelmousse: in machine forel pureren. Toevoegen: creme fraiche, citroensap, mierikswortel, zout en peper. Nog 1 minuut pureren. 1 eetlepel dille erdoor roeren. Mengsel in spuitzak met kleine spuitmond scheppen.
In holten van krieltjes mousse spuiten. Garneren met rest van dille en kaviaar.
Voedings-
waarde
Energie333 KiloJoules
79 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
5 gram
1 gram