culinaire zaken .nl |
Krieltjes gevuld met forelmousse | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 | |
Indelingen | Feestelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 25 2 2 5 2 2 - - |
gram stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
forelfilet (gerookt) aardappel (krieltjes) creme fraiche dille (vers) kaviaar sap (citroen-) mierikswortel (rasp) zout peper | ||
Berei- ding |
Krieltjes in 7 minuten beetgaar koken. Afgieten. Van onderkant dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Met smal lepeltje bovenkant uithollen. Forelmousse: in machine forel pureren. Toevoegen: creme fraiche, citroensap, mierikswortel, zout en peper. Nog 1 minuut pureren. 1 eetlepel dille erdoor roeren. Mengsel in spuitzak met kleine spuitmond scheppen. In holten van krieltjes mousse spuiten. Garneren met rest van dille en kaviaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 333 KiloJoules 79 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 5 gram 1 gram |