culinaire zaken .nl |
Gefrituurde salieblaadjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Frituren | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
36 1 1 60 - 1 |
stuks deciliter eetlepel gram naar smaak stuks |
salie (blad) melk boter (room-) bloem zout eiwit | ||
Voor- berei- ding |
Was de salieblaadjes en droog ze. Verwarm in een pan zachtjes de en boter tot de boter smelt. Klop in een kom 60 gram bloem, het lauwwarme botermengsel en zout tot een glad beslag en laat dat afgedekt circa 1 uur rusten. | |||
Berei- ding |
Verhit in een braadpan een laagje van circa 3 centimeter olie (niet te heet). Klop 1 eiwit stijf en spatel dit luchtig door het beslag. Haal steeds een paar salieblaadjes door het beslag en frituur die in de olie goudbruin (keer ze tussentijds) en laat ze op keukenpapier uitlekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 303 KiloJoules 72 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 0 gram |