culinaire
zaken
.nl
Gefrituurde salieblaadjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
36
1
1
60
-
1
stuks
deciliter
eetlepel
gram
naar smaak
stuks
salie (blad)
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
zout
eiwit
Voor-
berei-
ding
Was de salieblaadjes en droog ze. Verwarm in een pan zachtjes de en
boter tot de boter smelt.

Klop in een kom 60 gram bloem, het lauwwarme botermengsel en zout tot een glad beslag en laat dat afgedekt circa 1 uur rusten.
Berei-
ding
Verhit in een braadpan een laagje van circa 3 centimeter olie (niet te
heet).

Klop 1 eiwit stijf en spatel dit luchtig door het beslag.
Haal steeds een paar salieblaadjes door het beslag en frituur die in de olie goudbruin (keer ze tussentijds) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voedings-
waarde
Energie303 KiloJoules
72 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
2 gram
0 gram