culinaire zaken .nl |
Koolsalade met ananas (Coleslaw) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
0.50 250 2 160 1 1 1 1 0.25 0.25 - |
gram gram eetlepel Milliliter stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
kool (wit) ananas (blik) wortel room (zuur) eidooier sap (citroen-) mierikswortel (poeder) mosterd paprika (poeder) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de wortel. | |||
Berei- ding |
Haal de buitenste bladeren van de kool af en verwijder de stronk. Schaaf of snij de bladeren in flinterdunne reepjes. Laat de ananas uitlekken en snij de schijfjes in kleine stukjes. Vermeng de kool met de ananas en de geraspte wortel. Maak van de zure room, de eierdooier, het citroensap, de mierikswortel, de mosterd, het paprikapoeder en de zout en peper een saus. Giet deze over de koolsalade. Meng alles goed door elkaar. Zet de salade afgedekt enige tijd in de koelkast staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 779 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 1 gram |