culinaire zaken .nl |
Vruchten coleslaw | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
0.50 1 1 100 0.50 0.50 0.50 3 1 0.50 0.50 - - |
gram stuks eetlepel gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kool (wit) appel (rood) sap (citroen-) rozijn sap (citroen-) sap (sinaasappel-) saus (worcestershire-) olie (olijf-) ui peterselie (vers) mosterd zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de peterselie fijn. Snipper de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Haal de buitenste bladeren van de kool af, verwijder de stronk en schaaf of snij de bladeren in flinterdunne reepjes. Was de appel, maar schil hem niet. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel die meteen met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan. Was de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken. Vermeng de appel en rozijnen met de kool. Maak een dressing van de genoemde ingredienten en giet deze over de salade. Meng alles goed door elkaar en laat enige tijd afgedekt in de koelkast intrekken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 756 KiloJoules 180 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 1 gram 2 gram |