culinaire
zaken
.nl
Koolsalade met mais, kalkoen en pindasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
1
1
140
100
50
1
1
1
1
-
1
2
gram
gram
stuks
stuks
gram
gram
gram
zakje
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
eetlepel
eetlepel
kool (spits-)
tauge ingrediënt info
prei
paprika (groen) ingrediënt info
mais (blik)
kalkoenfilet (gerookt)
pinda (gezouten)
saus (sate-,instant)
ui (sjalot) ingrediënt info
sap (citroen-)
sambal oelek
zout
ketjap (manis)
room (zuur)
Voor-
berei-
ding
Snij de sjalot fijn. Snij de gerookte kalkoen in reepjes. Snij de
groene paprika in reepjes. Snij de prei in ringen. Snij de spitskool in reepjes.
Berei-
ding
Kook de spitskool, tauge, prei en paprika eventueel in ruim kokend
water met zout beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat uitlekken.
Meng dit met de mais, kalkoen en pinda's.

Maak de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het sjalotje, het citroensap, de sambal, zout en de ketjap toe en breng dit aan de kook.
Laat de saus circa 1 minuut zachtjes doorkoken, laat afkoelen en meng met de zure room.

Serveer de saus apart bij de salade.
Voedings-
waarde
Energie852 KiloJoules
203 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
12 gram
5 gram