culinaire zaken .nl |
Koolsalade met mais, kalkoen en pindasaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Salade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 1 1 140 100 50 1 1 1 1 - 1 2 |
gram gram stuks stuks gram gram gram zakje stuks eetlepel theelepel naar smaak eetlepel eetlepel |
kool (spits-) tauge prei paprika (groen) mais (blik) kalkoenfilet (gerookt) pinda (gezouten) saus (sate-,instant) ui (sjalot) sap (citroen-) sambal oelek zout ketjap (manis) room (zuur) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de sjalot fijn. Snij de gerookte kalkoen in reepjes. Snij de groene paprika in reepjes. Snij de prei in ringen. Snij de spitskool in reepjes. | |||
Berei- ding |
Kook de spitskool, tauge, prei en paprika eventueel in ruim kokend water met zout beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat uitlekken. Meng dit met de mais, kalkoen en pinda's. Maak de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het sjalotje, het citroensap, de sambal, zout en de ketjap toe en breng dit aan de kook. Laat de saus circa 1 minuut zachtjes doorkoken, laat afkoelen en meng met de zure room. Serveer de saus apart bij de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 852 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 12 gram 5 gram |