culinaire zaken .nl |
Pakketje voor de barbecue - erwten en spek | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | Feestelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 100 0.50 2 1 - - |
gram gram krop deciliter gram naar smaak naar smaak |
doperwt (vers) spek (gerookt) sla wijn (wit,droog) boter (room-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De opgegeven hoeveelheid is voor doperwten in de peul. Maak 4 zakjes van stukjes aluminiumfolie can circa 20 X 20 centimeter. Dop de erwten, was ze en verdeel ze over de zakjes. Snijd het spek in dunne reepjes. Maak de sla schoon en snijd ze in dunne sliertjes. Verdeel het spek en de sla over de zakjes, giet er de witte wijn over en voeg wat peper en zout toe. Plaats bovenop een klontje boter en rol de zakjes stevig dicht. | |||
Berei- ding |
Leg de zakjes ongeveer 15 minuten op de barbecue en serveer ze bij vleesgerechten. Tip: In plaats van peulerwten kunt u ook diepvrieserwten gebruiken. Reken hiervoor 100 gram per persoon. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1421 KiloJoules 338 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 18 gram 10 gram |