culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - aardappel-courgettespiesjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 8 8 2 2 |
stuks stuks plakje eetlepel eetlepel |
courgette (groen) aardappel bacon olie (mais-) sesamzaad | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de courgette in stukjes van 5 centimeter en die in 1 centimeter brede 'repen'. Neem ze per 5 reepjes samen en wikkel ze in een plakje bacon. Kook de aardappelen met schil bijna gaar en halveer ze. Klem de groentepakketjes tussen 2 aardappelhelften en steek ze aan een spies. Smeer ze in met maisolie en bestrooi ze met sesamzaad. | |||
Berei- ding |
Rooster de spiesjes 10 minuten op de barbecue rondom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 980 KiloJoules 233 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 6 gram 6 gram |