culinaire zaken .nl |
Tomaten op z'n Bengaals | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | Pittig | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
900 3 1.50 1.50 1 1 0.07 |
gram eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks theelepel |
tomaat olie (mosterd-) panchporan suiker (basterd-,bruin) zout peper (rood,gedroogd) peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
in plaats van verse, rijpe tomaten kan ook 2 blikken worden genomen, met een klein beetje sap. De rode lombok kan ook een verse groene zijn Snij de verse tomaten in dobbelstenen van 2cm. Snij bliktomaten wat grover. | |||
Berei- ding |
Neem een kookpan of kleine braadpan, en verwarm hierin de olie op middelhoog vuur. Wanneer hij op temperatuur is, de panchporan in een keer erin. Wanneer de mosterdzaadjes springen (vrijwel direct) kan de rode of groen lombok er in. Een keer omroeren. Nu de tomaatjes in de pan, en meteen het deksel erop (dwz. dat de geur beter bewaard blijft). Draai het vuur terug naar middelmatig. Wanneer de tomaat stopt met sissen/pruttelen kan het deksel eraf om zout, peper en suiker in de pan te doen. Deksel weer op de pan, vuur op laag en 7 à 10 minuten laten stoven (minder mag ook) , of totdat de tomaatjes net gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 250 KiloJoules 60 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 2 gram |