culinaire
zaken
.nl
Tomaten op z'n Bengaals
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
900
3
1.50
1.50
1
1
0.07
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
tomaat ingrediënt info
olie (mosterd-) ingrediënt info
panchporan
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
in plaats van verse, rijpe tomaten kan ook 2 blikken worden genomen, met een klein beetje sap.

De rode lombok kan ook een verse groene zijn

Snij de verse tomaten in dobbelstenen van 2cm. Snij bliktomaten wat grover.

Berei-
ding
Neem een kookpan of kleine braadpan, en verwarm hierin de olie op middelhoog vuur. Wanneer hij op temperatuur is, de panchporan in een keer erin. Wanneer de mosterdzaadjes springen (vrijwel direct) kan de rode of groen lombok er in. Een keer omroeren.
Nu de tomaatjes in de pan, en meteen het deksel erop (dwz. dat de geur beter bewaard blijft). Draai het vuur terug naar middelmatig.
Wanneer de tomaat stopt met sissen/pruttelen kan het deksel eraf om zout, peper en suiker in de pan te doen.
Deksel weer op de pan, vuur op laag en 7 10 minuten laten stoven (minder mag ook) , of totdat de tomaatjes net gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie250 KiloJoules
60 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
3 gram
2 gram