culinaire
zaken
.nl
Doperwtjescurry met Indiase kaas
(Mattar Paneer Turcari)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
250
1.50
10
5
4
1.50
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
gram
deciliter
blaadje
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
doperwt (diepvries)
paneer (indiase kaas)
yoghurt (dik)
kerrie (blad)
boter (geklaard)
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
kalonji
anijs (poeder)ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
piment (poeder)
nootmuskaatingrediënt info
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
Snij de paneer in dobbelsteentjes van circa 1.5 centimeter.
Snipper de uien middelfijn. Kneus de pimentkorrels.
Klop de yoghurt wat op met een kleine garde.

Bak de kaas zorgvuldig in kleine porties op middelmatig vuur in twee lepels ghee met een mespunt kurkuma. Laat hem uitlekken wanneer hij lichtbruin is in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Laat in de wadjan de rest van de ghee heet worden op middelheet vuur. Doe hierbij de helft van de kurkuma, roer een keer en fruit dan de uien. Wanneer ze bruin worden, kan de kalonji, cayenne, en kerriebladeren worden toegevoegd.
Doe nu de doperwtjes in de pan, en roerbak voorzichtig op middelmatig vuur tot ze geschrokken zijn, 1-2 minuten.
Nu kan het venkel- of anijszaad, pimentkorrels en de rest van de kurkuma worden toegevoegd, en al roerend de yoghurt erbij. 2 minuten bakken, dan 200 milliliter water langzaam doorroeren
Na zo'n 5-6 minuten sudderen op middellaag vuur (zonodig water toevoegen) de kaas voorzichtig door het sausje scheppen.
Nog vijf minuten zachtjes laten doorsudderen met het deksel op de pan. Telkens wat water toevoegen als de saus de neiging krijgt om droog te koken.
Maak op het laatst de saus af met zout en citroensap.
Voedings-
waarde
Energie599 KiloJoules
143 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
9 gram
8 gram