culinaire zaken .nl |
Aardappelcurry (romig en scherp) (Alu korma turcari) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 2 1.50 3 2 2 1.50 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter deciliter teentje stuks eetlepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
aardappel (vastkokend) water yoghurt knoflook peper (rood,gedroogd) boter (geklaard) fenegriek peterselie piment (poeder) kurkuma (poeder) koriander (poeder) kalonji zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Schil, was en droog de aardapels. Snij ze in halven en/of kwarten Hak de knoflook fijn. Klop de yoghurt wat op. Verhit de ghee (geklaarde boter), strooi er een mespunt kurkuma in. Voeg de aardappels toe. Op middelhoog vuur 8 minuten al roerend bakken. Voeg koriander, fenegriek, lombok en knoflook toe, goed bakken tot de boter uit de kruiden komt en de knoflook bruin is. Roer nu de yoghurt door de aardappels, wanneer die opstijft, maar niet droog wordt, roer je er langzaam water door zodat het bindt en de aardappels bedekt zijn. Zout, rest van de kurkuma, kalonji, zwarte peper, meeste peperselie en 0.75 van de piment toevoegen, en zachtjes laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. De kerrie mag niet droog worden, eventueel nog wat water toevoegen. De rest van de peterselie en piment over de schotel strooien, en met deksel nog vijf minuten op minimaal vuur laten pruttelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 637 KiloJoules 152 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 6 gram 4 gram |