culinaire
zaken
.nl
Aardappelcurry (romig en scherp)
(Alu korma turcari)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
2
1.50
3
2
2
1.50
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
deciliter
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
water
yoghurt
knoflook ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
boter (geklaard)
fenegriek
peterselie ingrediënt info
piment (poeder)
kurkuma (poeder)
koriander (poeder)
kalonji
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Schil, was en droog de aardapels. Snij ze in halven en/of kwarten Hak de knoflook fijn. Klop de yoghurt wat op.

Verhit de ghee (geklaarde boter), strooi er een mespunt kurkuma in. Voeg de aardappels toe. Op middelhoog vuur 8 minuten al roerend bakken.
Voeg koriander, fenegriek, lombok en knoflook toe, goed bakken tot de boter uit de kruiden komt en de knoflook bruin is.

Roer nu de yoghurt door de aardappels, wanneer die opstijft, maar niet droog wordt, roer je er langzaam water door zodat het bindt en de aardappels bedekt zijn.
Zout, rest van de kurkuma, kalonji, zwarte peper, meeste peperselie en 0.75 van de piment toevoegen, en zachtjes laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. De kerrie mag niet droog worden, eventueel nog wat water toevoegen.
De rest van de peterselie en piment over de schotel strooien, en met deksel nog vijf minuten op minimaal vuur laten pruttelen.
Voedings-
waarde
Energie637 KiloJoules
152 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
6 gram
4 gram