culinaire zaken .nl |
roergebakken sperziebonen met tauge en kokos | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 2 2 1.50 0.50 0.50 - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) tauge olie kokos ketjap (manis) ketoembar komijn zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Sperziebonen wassen en schoonmaken. In pan met weinig water en zout sperziebonen ca 4 minuten koken. Tauge wassen en goed laten uitlekken. In droge koekepan kokos op halfhoog vuur al omscheppend in 1 minuut lichtbruin roosteren. Sperziebonen afgieten en in vergiet goed laten uitlekken. Bereiden: In wok of braadpan olie verhitten. Tauge op hoog vuur onder voortdurend omscheppen ca 1 minuut roerbakken. Sperziebonen toevoegen en op halfhoog vuur ca 2 minuten al omscheppend mee laten bakken. Ketoembar, djinten, kokos en ketjap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Serveren met rijst en bv vlees met ketjapsaus of sate. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 859 KiloJoules 205 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 5 gram 2 gram |