culinaire
zaken
.nl
Pisang goreng 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
65
4
4
2
1
-
deciliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
bier (licht)
bloem ingrediënt info
banaan ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
sap (citroen-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Belangrijkste keukengerei: Vetabsorberend papier.
frituurvet c.q. frituurpan

De bananen moeten niet te groot en niet te rijp zijn.
Berei-
ding
Pel de bananen, snij ze overlangs en overdwars door en sprenkel er citroensap op.

Verwarm het frituurvet, er mag geen damp te zien zijn.

Klop het ei los en maak er met de bloem, het zout en bier vlug een zeer dikvloeibaar beslag van.
Bestrooi de bananen met de suiker en haal de stukken banaan door het beslag.
Laat overtollig beslag boven de kom aflopen en bak de bananen door en door warm en mooi van kleur.

Laat de gebakken bananen even uitlekken op vetabsorberend papier, houd ze daarna warm in een open schaaltje tot alle stukken banaan gebakken zijn en serveer ze zo warm mogelijk.


VARIATIE:
Pel 4 grote bananen en snij ze overlangs door.
Klop 1 ei los met enkele korrels zout en 1 eetlepel water.

Haal de halve banaan door het ei en rol ze daarna door de 100 gram klapper (kokos).
Verwarm 6 eetlepels olie en bak de bananen rondom mooi van kleur.
Roer 4 eetlepels sinaasappelsap en 4 eetlepels marmelade zonder pit door elkaar, en serveer dit sausje bij de bananen.
Voedings-
waarde
Energie1062 KiloJoules
253 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
53 gram
5 gram
4 gram