culinaire
zaken
.nl
Aardappel puree met bosui
(vis, doperwt met wortel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
125
3
2
-
-
kilogram
deciliter
gram
stuks
blaadje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
kaas (room-,kruiden)
ui (bos-)ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in circa 20 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden.
In kopje basilicum fijnknippen.
Aardappels afgieten. met een stamper aardappels fijnstampen.
Roomkaas erdoor roeren.
Al roerend zoveel melk toevoegen tot puree smeuig is.
Bosui en basilium erdoor scheppen.
Puree op zacht vuur al roerend nog circa 2 minuten goed doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie1452 KiloJoules
346 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
9 gram
8 gram