culinaire zaken .nl |
Aardappel puree met bosui (vis, doperwt met wortel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 125 3 2 - - |
kilogram deciliter gram stuks blaadje naar smaak naar smaak |
aardappel melk kaas (room-,kruiden) ui (bos-) basilicum (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in circa 20 minuten gaar koken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. In kopje basilicum fijnknippen. Aardappels afgieten. met een stamper aardappels fijnstampen. Roomkaas erdoor roeren. Al roerend zoveel melk toevoegen tot puree smeuig is. Bosui en basilium erdoor scheppen. Puree op zacht vuur al roerend nog circa 2 minuten goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1452 KiloJoules 346 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 9 gram 8 gram |