culinaire zaken .nl |
Xiasiumai (Dimsums met garnalengehaktvulling) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1.50 1 8 3 2 2 1 1 0.50 0.25 0.25 0.10 - - |
gram gram deciliter centiliter theelepel theelepel blik eetlepel stuks stuks theelepel bakje eetlepel bosje naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) bloem saus (soja-,chinees) sherry (medium) zetmeel (aardappel-) olie (sesam-) garnaal (Hollands,blik) olie (zonnebloem-) ei (kip) eiwit sambal oelek koriander (vers) suiker ui (bos-) zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: In kopje ei loskloppen. Bloem in kom doen en 2/3 deel van ei en 3 volle eetlepels koud water erdoor roeren. Circa 5 minuten kneden tot deeg soepel is. Helft van aardappelmeel op aanrecht strooien. Deeg hierop nog circa 5 minuten kneden. Deeg tot rol vormen met doorsnede van 4 centimeter en circa 0.5 uur afgedekt in koelkast laten rusten. Garnalen afgieten en in keukenmachine pureren of heel fijn hakken. Overdoen in kom. Erdoor mengen: gehakt, eiwit, 2 volle eetlepels sojasaus, sherry, 2 theelepels sesamolie, suiker, zout en peper. Koriander erboven fijnknippen en erdoor mengen. Bosuitjes (2 stuks) schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Deeg in 40 plakjes snijden. Aanrecht en deegroller bestrooien met rest van aardappelmeel. Met deegroller deegplakjes tot flinterdunne ronde lapjes uitrollen met doorsnede van circa 10 centimeter. In midden van elk lapje een volle theelepel gehaktvulling scheppen. Deeg rond vulling vouwen en aan bovenkant tussen duim en wijsvinger dichtdrukken. Bosuiringetjes erover verdelen en beetje vastdrukken. Stoommandje en bord invetten met helft van olie. Circa 20 dimsums (afhankelijk van de grootte van het mandje) in stoommandje zetten. Rest van dimsums op ingevet bord zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje rest van sojasaus vermengen met rest van sesamolie en sambal oelek. Over 2 a 3 kleine schaaltjes verdelen. Bereiden: In stoompan ruim water aan de kook brengen. Mandje erin hangen en dimsums in circa 10 minuten gaarstomen. Dimsums op warme schaal zetten en direct serveren. Tip: U hoeft tijdens het feestje niet in een keer alle dimsums te stomen. Ze smaken lauwwarm het lekkerst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1471 KiloJoules 350 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 21 gram 1 gram |