culinaire
zaken
.nl
Xiasiumai
(Dimsums met garnalengehaktvulling)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
1.50
1
8
3
2
2
1
1
0.50
0.25
0.25
0.10
-
-
gram
gram
deciliter
centiliter
theelepel
theelepel
blik
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
bakje
eetlepel
bosje
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
bloem ingrediënt info
saus (soja-,chinees)
sherry (medium)
zetmeel (aardappel-)
olie (sesam-) ingrediënt info
garnaal (Hollands,blik)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
eiwit
sambal oelek
koriander (vers)
suiker
ui (bos-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: In kopje ei loskloppen. Bloem in kom doen en 2/3 deel van ei en 3 volle eetlepels koud water erdoor roeren. Circa 5 minuten kneden tot deeg soepel is. Helft van aardappelmeel op aanrecht strooien. Deeg hierop nog circa 5 minuten kneden. Deeg tot rol vormen met doorsnede van 4 centimeter en circa 0.5 uur afgedekt in koelkast laten rusten. Garnalen afgieten en in keukenmachine pureren of heel fijn hakken. Overdoen in kom. Erdoor mengen: gehakt, eiwit, 2 volle eetlepels sojasaus, sherry, 2 theelepels sesamolie, suiker, zout en peper. Koriander erboven fijnknippen en erdoor mengen. Bosuitjes (2 stuks) schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Deeg in 40 plakjes snijden. Aanrecht en deegroller bestrooien met rest van aardappelmeel. Met deegroller deegplakjes tot flinterdunne ronde lapjes uitrollen met doorsnede van circa 10 centimeter. In midden van elk lapje een volle theelepel gehaktvulling scheppen. Deeg rond vulling vouwen en aan bovenkant tussen duim en wijsvinger dichtdrukken. Bosuiringetjes erover verdelen en beetje vastdrukken. Stoommandje en bord invetten met helft van olie. Circa 20 dimsums (afhankelijk van de grootte van het mandje) in stoommandje zetten. Rest van dimsums op ingevet bord zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje rest van sojasaus vermengen met rest van sesamolie en sambal oelek. Over 2 a 3 kleine schaaltjes verdelen. Bereiden: In stoompan ruim water aan de kook brengen. Mandje erin hangen en dimsums in circa 10 minuten gaarstomen. Dimsums op warme schaal zetten en direct serveren.

Tip: U hoeft tijdens het feestje niet in een keer alle dimsums te stomen. Ze smaken lauwwarm het lekkerst.
Voedings-
waarde
Energie1471 KiloJoules
350 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
21 gram
1 gram