culinaire
zaken
.nl
Tj'ing tsow hoe jau hwa jan
(Gebakken garnalen met oestersaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
20
2
2
2
1.50
1
stuks
teentje
centimeter
eetlepel
theelepel
eetlepel
garnaal (Chinees(gamba))
knoflook ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
maizena
saus (oester-)
Berei-
ding
Laat de diepvriesgarnalen eerst ontdooien. Pel de staarten van de garnalen en maak ze droog met een stuk keukenpapier. Verhit de olie in een wadjan en fruit de gepelde knoflookteentjes en de gemberwortel totdat de teentjes goudbruin zijn. Verwijder hierna de knoflook en gember. Bak de garnalen totdat ze van kleur zijn veranderd. Voeg de oestersaus, de sherry of rijstwijn en 2 deciliter kokend water toe. Laat alles gedurende 1 minuut zachtjes koken. Leng de maizena aan met 1.5 eetlepel koud water Schuif de garnalen naar een kant van de wadjan en schenk het maizenamengsel erbij. Roer alles goed om totdat een lichtgebonden saus is ontstaan. Schep de garnalen door de saus en dien ze onmiddelijk hierna op. Geef er gebakken rijst met voorjaarsuitjes bij.
Voedings-
waarde
Energie372 KiloJoules
89 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
27 gram
0 gram