culinaire zaken .nl |
Tj'ing tsow hoe jau hwa jan (Gebakken garnalen met oestersaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 2 2 2 1.50 1 |
stuks teentje centimeter eetlepel theelepel eetlepel |
garnaal (Chinees(gamba)) knoflook gember (wortel,vers) olie (zonnebloem-) maizena saus (oester-) | ||
Berei- ding |
Laat de diepvriesgarnalen eerst ontdooien. Pel de staarten van de garnalen en maak ze droog met een stuk keukenpapier. Verhit de olie in een wadjan en fruit de gepelde knoflookteentjes en de gemberwortel totdat de teentjes goudbruin zijn. Verwijder hierna de knoflook en gember. Bak de garnalen totdat ze van kleur zijn veranderd. Voeg de oestersaus, de sherry of rijstwijn en 2 deciliter kokend water toe. Laat alles gedurende 1 minuut zachtjes koken. Leng de maizena aan met 1.5 eetlepel koud water Schuif de garnalen naar een kant van de wadjan en schenk het maizenamengsel erbij. Roer alles goed om totdat een lichtgebonden saus is ontstaan. Schep de garnalen door de saus en dien ze onmiddelijk hierna op. Geef er gebakken rijst met voorjaarsuitjes bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 372 KiloJoules 89 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 27 gram 0 gram |