culinaire zaken .nl |
Terrong Goreng (Met gehakt gevulde aubergines) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 1 1 1 1 - - - |
gram stuks theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) aubergine trassi knoflook ui paprika (rood) nootmuskaat peper zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 grote aubergine, een rode of groene paprika. De ui wordt fijngesneden en de knoflook wordt fijngehakt. Snij de aubergine in 4 tot 6 reepjes. Kerf ze in en bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat. Fruit in wat olie de trassi, knoflook, ui, stukjes paprika en het gehakt totdat het gehakt los en bruin is. Als laatste de aubergine erbij en gaar laten bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1049 KiloJoules 250 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 12 gram 5 gram |