culinaire zaken .nl |
Tempeh Tante Truus (Tempeh in kokossaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 2 2 2 2 1 1 1 0.50 0.25 0.25 - |
centimeter stuks theelepel gram teentje stuks stuks eetlepel stuks theelepel blok theelepel naar smaak |
santen (blok) kemirie (noot) sambal oelek suiker (Javaans) knoflook salam (blad) peper (rood) bieslook (vers) ui laos (poeder) tempe sereh (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. De kemiris worden gepoft. De bieslook wordt gesneden. De knoflook wordt uitgeperst. Snij de tempeh in 8 gelijke stukken. Breng 2.5 deciliter water aan de kook en voeg 0.25 theelepel zout toe. Kook hierin de tempeh 4 minuten en laat dan de tempeh in een vergiet uitlekken. Los de santen op in het kookvocht en breng het langzaam aan de kook. Stamp de ui, knoflook, sambal, suiker, laos, serehpoeder en de kemiris fijn. Voeg dit aan de santen toe en doe er de salambladeren bij. Roer alles krachtig door en laat het enkele minuten zachtjes koken. Leg dan de stukken tempeh erin en laat alles zachtjes doorkoken totdat een dikke saus is verkregen. Verwijder de salam en dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi wat bieslook erover en garneer met een bloem van rode lombok. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 645 KiloJoules 154 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 3 gram 2 gram |