culinaire zaken .nl |
Tempeh Goreng Oedang Dan Babi (Tempeh met garnalen en varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 5 2 2 2 2 1 0.50 0.25 - |
gram gram centimeter teentje stuks eetlepel stuks stuks blok eetlepel naar smaak |
varkensvlees garnaal (Hollands,gepeld) santen (blok) knoflook kemirie (noot) olie (zonnebloem-) ui peper (rood) tempe sambal trassi zout | ||
Berei- ding |
Het varkensvlees moet gaar zijn. De kemiris worden gepoft. De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. Snij het varkensvlees in smalle repen. Stamp uien, knoflook, kemiris en sambal tot een pasta. Breng 2.5 deciliter water aan de kook en los de santen hierin op en voeg wat zout toe. Bak de pasta in 4 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de opgeloste santen en varkensvlees toe. Roer alles door elkaar en voeg de tempeh toe. Weer omscheppen en heel zachtjes laten koken totdat de tempeh gaar is. Schep dan de garnalen erbij en laat alles nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Dien dit gerecht op in een voorverwarmde schaal. Als garnering een bloem van rode lombok. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1086 KiloJoules 259 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 12 gram 2 gram |