culinaire zaken .nl |
Tempeh Goreng III (Gebakken tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 8 4 3 3 2 1 0.25 - |
deciliter gram theelepel eetlepel teentje theelepel theelepel blok naar smaak |
water bloem (tarwe-) ketoembar meel (rijst-) knoflook ve-tsin komijn tempe zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt geperst. Maak een marinade van genoemde ingredienten, behalve de tempeh. De marinade moet ongeveer de dikte hebben van pannekoekbeslag. Tempeh in hele dunne schijfjes snijden (2 mm) en 1 voor 1 door het beslag halen. Hierna croquant frituren in hete olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 143 KiloJoules 34 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |