culinaire zaken .nl |
Telor Dadar Kelapa (Omelet met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 5 4 4 3 1 1 1 - - |
stuks eetlepel stuks eetlepel gram stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
ei (kip) kokos tomaat olie (zonnebloem-) suiker (Javaans) ui sambal oelek komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
De tomaten worden ontveld. De komkommer wordt geschild. Besprenkel de kokos met 4 eetlepels lauwwarm water. Schep dit enkele malen om. Laat het 5 minuten staan. Meng intussen de fijngesnipperde ui met de sambal en schep dit door de kokos. Roer de eieren los in een kom, voeg zout, verse peper, suiker en het kokosmengsel toe. Klop alles flink op met een garde. Laat het 15 minuten staan en klop het dan weer op. Bak de helft van het eimengsel in de pan boven een matig vuur totdat de bovenkant gestold is. Zet het vuur uit en laat de omelet nog 1 minuut staan. Laat de omelet op een voorverwarmde schaal glijden en sla hem dubbel. Bak de tweede omelet op dezelfde manier. Garneren met plakken tomaat en komkommer die beurtelings dakpansgewijs tussen de omeletten worden gelegd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1249 KiloJoules 297 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 12 gram 5 gram |