culinaire
zaken
.nl
Telor Dadar Kelapa
(Omelet met kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
5
4
4
3
1
1
1
-
-
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
gram
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
ei (kip)ingrediënt info
kokos
tomaat ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
suiker (Javaans)
ui ingrediënt info
sambal oelek
komkommer
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De tomaten worden ontveld. De komkommer wordt geschild.

Besprenkel de kokos met 4 eetlepels lauwwarm water. Schep dit enkele malen om. Laat het 5 minuten staan. Meng intussen de fijngesnipperde ui met de sambal en schep dit door de kokos. Roer de eieren los in een kom, voeg zout, verse peper, suiker en het kokosmengsel toe. Klop alles flink op met een garde. Laat het 15 minuten staan en klop het dan weer op. Bak de helft van het eimengsel in de pan boven een matig vuur totdat de bovenkant gestold is. Zet het vuur uit en laat de omelet nog 1 minuut staan. Laat de omelet op een voorverwarmde schaal glijden en sla hem dubbel. Bak de tweede omelet op dezelfde manier. Garneren met plakken tomaat en komkommer die beurtelings dakpansgewijs tussen de omeletten worden gelegd.
Voedings-
waarde
Energie1249 KiloJoules
297 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
12 gram
5 gram